Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@20:33:50 GMT

لزوم آموزش هنر در نظام تحصیلی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۱۷۳۱

لزوم آموزش هنر در نظام تحصیلی

هنرهمواره در طول تاریخ از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است. الهام بخش بودن هنر جهت بروز ابداعات و اختراعات و نیز روایتگر بودن تاریخ تمدن انسان ها از مهم‌ترین آنهاست. در واقع مورخین با بهره‌گیری از نقاشی‌های ایجاد شده روی دیوار غارها و مجسمه‌های آیینی گرفته تا نقوش روی سفالینه‌ها و پارچه‌ها و نیز نقش برجسته‌های روی دیوارهای معابد و کاخ ها توانسته‌اند پیام گذشتگان خود را دریافت و به نسل های بعدی منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان با ذهن خلاقش از نقاشی به ابداع خط می‌رسد و ابداع خط شروعی برای توسعه و انتقال افکار و اندیشه‌ها می‌شود.
گرچه بعد از ابداع خط، هنر همچنان جایگاه ویژه خود را حفظ کرد و هنرمندان نه تنها وقایع پیرامون خود، بلکه همه آرزوهای دست نیافته، احساسات به ثمر رسیده یا سرکوب شده، رنج‌ها یا لذت‌هایش را به تصویرکشانده‌اند و مادامی که بشر بر این کره خاکی زندگی کند، هنر نیز با او خواهد ماند. بنابراین پرورش استعدادهای هنری از دوران طفولیت بسیار حائز اهمیت است.
طفل در ابتدا صداها را می‌شنود. او شادی‌ها و خشم‌ها و عشق‌ها و نفرت‌ها را به‌صورت اصوات شنیده و در ذهنش از آنان موسیقی می‌سازد. هنگامی که چشمانش باز می‌شود در ذهنش آنچه را که می‌بیند پردازش کرده و یک تابلو نقاشی، یک فیلم یا یک سازه تصور می‌کند وهنگامی که بتواند از ابزار استفاده کند شروع به خلق اثر هنری می‌کند، تا زمانی که برای ذهن خلاق کودک محدودیتی ایجاد نشود، براحتی نقاشی می‌کند، مجسمه‌های گلی و خمیری می‌سازد. کاغذها را با اشکال آزاد بریده و به هم می‌چسباند وبا ضربه زدن بر اشیا یا دمیدن برآنها تولید صدا می‌کند و به خیال خود موسیقی می‌نوازد. آنان به مانند اجداد غارنشین خود ذهنی آزاد و خلاق دارند. با نگاهی کوتاه به نقاشی‌های کودکان و نیز نقاشی‌های انسان های نخستین متوجه خواهیم شد که هر دو گروه بدون هیچ دغدغه‌ای آزادانه می‌توانند پیام های ذهنی خود را به ما منتقل کنند.
خواندن و نوشتن از ملزومات زندگی هر فردی به‌ شمار می‌رود، اما نبایستی سهم هنر را در توسعه علم نادیده بگیریم. کودک نیاز دارد که در کنار داده‌های علمی، همچنان قوه خلاقه خود را پرورش دهد. همان‌طور که درس‌هایی مانند ریاضی ، علوم ، جغرافیا و... در همه دوران تحصیلی دانش‌آموز به‌صورت متوالی تدریس می‌شود، مهم است که واحد درسی هنر به‌صورت کاملاً علمی توسط استادان هنرمند تدریس شود. هدف از تدریس هنر در دوران تحصیلی می‌بایست تقویت خلاقیت با بهره‌گیری از همه حواس دانش‌آموز باشد. (از جمله فعالیت‌هایی که برای دانش‌آموزان بیش فعال توصیه می‌شود انجام کار هنری است.) دانش‌آموزان را تشویق به خوب دیدن، خوب شنیدن کرده سپس از او می‌خواهند که در ذهن خود آنها را تجزیه و تحلیل کرده، با آرزوها و تخیلات خود بیامیزد و در قالب یک نقاشی، مجسمه، نمایش، موسیقی یا یک سازه با وسایل دور ریختنی خلق اثر کند. بنابراین برای اینکه جامعه‌ای نوآور و خلاق داشته باشیم ناگزیر به گنجاندن هنر در دوران تحصیلی کودکان و نوجوانان که مهم‌ترین دوران رشد ذهنی و روحی آنان است، هستیم.  هنر هر سرزمین بخش مهمی از فرهنگ آن سرزمین است و می‌تواند نشانگر وضعیت اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی مقطع زمانی بروز و ایجاد هر اثر هنری باشد. در واقع یک هنرمند، در زمان خلق اثر تأثیر‌پذیری بسزایی از محیط اطراف خود دارد و وقایع زمانه خود را به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در اثر خود نشان می‌دهد. مصادیق زیادی در اثبات این نظر در موزه‌ها، اماکن تاریخی و بناهای ملی یا مذهبی کشور‌های مختلف یافت می‌شود، بنابراین هنرمندان نقش بسزایی در ثبت غیرمستقیم احوال زمانه خود دارند لذا آشنا شدن با هنر هر کشور می‌تواند ما را با سابقه فرهنگی و اجتماعی آن کشورها آشنا کند. ولی نقطه عطف اتصال و ارتقای هنر پیشینیان یک جامعه هنر مطلوب زمانه، نظام آموزشی هر کشور است.
 در بخش آموزش توجه نظام مند به نحوه تدریس مبانی و اصول هنر در مقاطع مختلف بسیار حائز اهمیت است درصورتی‌که آموزش‌های تکنیکی هنر در مدارس همزمان و متناسب با مطالعات تاریخ هنر باشد، دانش‌آموزان بهتر و کارآمدتر با مقوله فرهنگ و تمدن کشورها از جمله فرهنگ‌ و هنر غنی کشورمان آشنا می‌شوند آموزش هدفمند هنر در مدارس و پیگیری ارائه کارهای عملی هنری توسط دانش‌آموزان منجر به این خواهد شد که والدین هم در کنار دانش‌آموزان اطلاعات هنریشان بالا برود. آشنا کردن والدین و دانش‌آموزان با تاریخ هنر، اقتصاد هنر و تکنیک‌های هنری می‌تواند در سال های بالاتر تحصیلی در انتخاب رشته مناسب بسیار تأثیرگذار باشد. توجه به یک نکته بسیار ضروری است و آن هم استعدادیابی صحیح دانش‌آموزان در انتخاب رشته هنری است. انتخاب صحیح رشته هنری ناشی از یک نظام صحیح استعداد‌یابی نه تنها باعث جلوگیری از اتلاف وقت، هزینه و احتمالاً سرخوردگی هنرجویان خواهد شد، بلکه سرعت توانمند شدن ایشان را در کسب تکنیک‌های هنر مربوطه دو چندان می‌کند.‌

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۱۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان/ شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه ثبت نام دانش‌آموزان دوره ابتدایی متقاضی شرکت در ارزیابی جهش تحصیلی آغاز شده و می‌توانند تا پایان خرداد ماه برای ثبت نام اقدام کنند، گفت: جهش تحصیلی از کلاس اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم دبستان انجام می‌شود.

الماسی در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط ثبت نام جهش تحصیلی گفت: در مرحله اول مدیر مدرسه پس از حصول اطمینان از شرایط دانش آموز ثبت درخواست او را در سامانه سیدا انجام می دهد، سپس بعد از تأیید درخواست توسط مدیر در سامانه سیرت، ثبت درخواست جهش توسط اولیاء در سامانه سیرت برای نوبت گیری و انجام مراحل ارزیابی در مرکز جامع سنجش انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در جهش تحصیلی آزمون هوش و بررسی روانشناختی گرفته می‌شود، افزود: پس از قبولی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی، در پایه مورد نظر نیز بجز دروس تربیت بدنی و انضباط، آزمون اخذ می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه زمان ثبت نام و آزمون هوش و بررسی روانشناختی از ۱۰ اردیبهشت تا ۳۱ خرداد است، ادامه داد: میزان بهره هوشی و بررسی روانشناختی در این آزمون در دو طبقه باهوش و پر هوش به ترتیب یک و چند پایه است.

الماسی بیان اینکه به همه اولیاء توصیه می شود تحت تاثیر بازارهای بیرونی برای آمادگی روانشناختی قرار نگیرند، گفت: والدین نگاه واقع بینانه به توانایی بچه های خود داشته باشند و تنها مرجع بررسی صلاحیت های هوشی و روانشناختی برای جهش تحصیلی، وزارت آموزش و پرورش است، لذا از آوردن نتایج مراکز بیرونی جهت تعیین جایگاه خودداری شود.

وی با بیان اینکه از تصمیمات احساسی و هیجانی برای ارتقای تحصیلی فرزندان جدا خودداری شود، افزود: قبل از ارزیابی روانشناختی، هوشی و اعلام نتیجه از امتحان درسی پایه مورد نظر خودداری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان/ شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی